Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 70g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier | 35g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 25g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 200g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mąka gryczana | 85g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 240g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 85g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 90g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 95g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 38g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 0.25g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.25g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Rukola | 20g |
![]() |
|
Salami lekkie | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ser żółty królewski light | 85g |
![]() |
|
Sól himalajska | 5g |
![]() |
|
Woda | 175ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |