Przepis podesłany przez naszego użytkownika.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
Cukier | 20g |
0,06 zł
(2,99 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 200g |
3,06 zł
(4,29 zł) |
|
Jaja kurze całe | 400g |
2,80 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 240g |
1,49 zł
(2,49 zł) |
|
Miód pszczeli | 20g |
0,75 zł
(14,99 zł) |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 144g |
0,43 zł
(2,99 zł) |
|
Ogórek | 40g |
0,27 zł
(3,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
Płatki owsiane | 80g |
0,53 zł
(3,29 zł) |
|
Sałata | 20g |
0,71 zł
(4,99 zł) |
|
Ser twarogowy półtłusty | 240g |
3,83 zł
(3,99 zł) |