Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Piersi kurczaka umyć, dokładnie osuszyć, dodać sól, pieprz, natrzeć warstwą pesto. Usmażyć z pesto na patelni, dodać ugotowany makaron i pomidory koktajlowe.
Autor: qba100
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cukier | 20g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 200g |
![]() |
|
Jabłko | 450g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 200g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 60g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 80g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 72g |
![]() |
|
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 250g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 144g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 60g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 30g |
![]() |
|
Polędwica z indyka | 100g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 80g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 70g |
![]() |
|
Szparagi | 150g |
![]() |