1. Wymieszaj składniki
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Dżem truskawkowy niskosłodzony | 30g |
![]() |
|
Jabłko | 510g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kefir, 2% tluszczu | 440g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Marchew | 15g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 24g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |