Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Pokroić i zapakować do pudełka :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 12g |
![]() |
|
Cebula | 480g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.6g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Hummus z suszonymi pomidorami | 40g |
![]() |
|
Imbir | 4g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jarmuż | 750g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 1050g |
![]() |
|
Marchew | 555g |
![]() |
|
Melon | 920g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.6g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 0.03g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 405g |
![]() |
|
Por | 420g |
![]() |
|
Sól himalajska | 3g |
![]() |