Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brzoskwinia | 85g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Cukinia | 300g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 45g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 32g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 70g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 70g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 240ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 80g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 10g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
![]() |