Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
| Cynamon | 4g |
0,51 zł
(2,29 zł) |
|
| Jabłko | 720g |
3,14 zł
(3,49 zł) |
|
| Kasza jaglana | 50g |
0,48 zł
(3,39 zł) |
|
| Makaron pełnoziarnisty | 140g |
1,68 zł
(5,99 zł) |
|
| Marchew | 15g |
0,05 zł
(2,29 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
| Pesto z bazylią | 60g |
6,66 zł
(9,99 zł) |
|
| Pomarańcze | 240g |
1,50 zł
(7,49 zł) |
|
| Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
| Pomidory koktajlowe | 200g |
2,79 zł
(3,49 zł) |
|
| Rodzynki | 7g |
0,16 zł
(4,49 zł) |
|
| Ser mozzarella | 50g |
1,28 zł
(3,19 zł) |
|
| Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |