Darmowa dieta 2000 kcal nr 16217



Śniadanie


Kanapka z masłem, kabanosem i rzodkiewką
438 kcal
Łączna waga porcji: 240g.

B: 14.07 g T: 19.59 g W: 57.87 g (BŁ: 11.07 g)



32   13

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

  1. Kanapkę smarujemy masłem.
  2. Na kanapkę kładziemy pokrojoną w plastry rzodkiewkę i kawałki kabanosa.


Drugie śniadanie


Jajka faszerowane pieczarkami
392 kcal
Łączna waga porcji: 330g.

B: 22.98 g T: 29.13 g W: 11.07 g (BŁ: 2.28 g)

Bezglutenowe  

36   19

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)

Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Obiad


Naleśnik z dżemem
692 kcal
Łączna waga porcji: 252g.

B: 13.92 g T: 25.81 g W: 102.36 g (BŁ: 2.36 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

102   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Kolacja


Sałatka Caprese ze szpinakiem i jajkiem
491 kcal
Łączna waga porcji: 360g.

B: 26.01 g T: 25.41 g W: 44.14 g (BŁ: 8.37 g)

Wegetariańskie  

29   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jajko gotujemy na twardo i kroimy w kostkę. Pomidora i ser kroimy w plastry i mieszamy ze szpinakiem. Całość polewamy oliwą, dodajemy oregano, pieprz i sól i mieszamy.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2013 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 76.98 g
Tłuszcz: 99.94 g
Węglowodany: 215.44 g (w tym błonnik: 24.08 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Cebula 150g     0,35 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 175g     1,66 zł (3,79 zł)
Cukier 10g     0,03 zł (2,99 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 100g     1,53 zł (4,29 zł)
Jaja kurze całe 435g     3,04 zł (6,99 zł)
Kabanosy z kurczaka 30g     1,71 zł (9,99 zł)
Majonez lekki (light) 80g     1,62 zł (8,49 zł)
Masło 20g     0,50 zł (4,99 zł)
Mąka pszenna typ 500 72g     0,22 zł (2,99 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Pieczarka świeża 100g     1,00 zł (4,99 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Rzodkiewka 90g     1,87 zł (2,49 zł)
Ser mozzarella 50g     1,28 zł (3,19 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)



×