Darmowa dieta 2000 kcal nr 9956



Śniadanie


Owsianka z suszonymi śliwkami
511 kcal
Łączna waga porcji: 360g.

B: 19.08 g T: 13.13 g W: 83.44 g (BŁ: 8.43 g)

Wegetariańskie  

21   41

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.



Drugie śniadanie


Serek z brzoskwinią
232 kcal
Łączna waga porcji: 307g.

B: 20.48 g T: 0.89 g W: 36.99 g (BŁ: 2.31 g)

Wegetariańskie  

42   16

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brzoskwinię kroimy na małe kawałki i mieszamy z pozostałymi składnikami.


Obiad


Ryż ze schabem i szparagami
639 kcal
Łączna waga porcji: 640g.

B: 33.33 g T: 23.22 g W: 79.89 g (BŁ: 10.91 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

25   23

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojone mięso i smażymy. Na koniec dodajemy pomidory. W międzyczasie gotujemy na parze szparagi i przygotowujemy soczewicę wg przepisu na opakowaniu.


Podwieczorek


Koktajl z bananem i szpinakiem
267 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 11.8 g T: 5.86 g W: 44.4 g (BŁ: 4.99 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

46   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość blendujemy.


Kolacja


Jajka faszerowane pieczarkami
392 kcal
Łączna waga porcji: 330g.

B: 22.98 g T: 29.13 g W: 11.07 g (BŁ: 2.28 g)

Bezglutenowe  

36   19

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)

Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2041 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 107.67 g
Tłuszcz: 72.23 g
Węglowodany: 255.79 g (w tym błonnik: 28.92 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Brzoskwinia 85g     0,59 zł (3,49 zł)
Cebula 250g     0,59 zł (1,89 zł)
Jaja kurze całe 325g     2,27 zł (6,99 zł)
Majonez lekki (light) 80g     1,62 zł (8,49 zł)
Masło 5g     0,12 zł (4,99 zł)
Miód pszczeli 12g     0,45 zł (14,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 500ml     1,75 zł (3,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Pestki dyni 10g     0,40 zł (3,99 zł)
Pieczarka świeża 100g     1,00 zł (4,99 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Płatki owsiane 70g     0,46 zł (3,29 zł)
Ryż brązowy 80g     0,60 zł (2,99 zł)
Schab bez kości 100g     1,84 zł (11,59 zł)
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu 200g     2,69 zł (2,69 zł)
Szparagi 150g     3,60 zł (11,99 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Śliwki suszone 40g     1,33 zł (4,99 zł)



×