Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)
Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
Brzoskwinia | 85g |
0,59 zł
(3,49 zł) |
|
Cebula | 250g |
0,59 zł
(1,89 zł) |
|
Jaja kurze całe | 325g |
2,27 zł
(6,99 zł) |
|
Majonez lekki (light) | 80g |
1,62 zł
(8,49 zł) |
|
Masło | 5g |
0,12 zł
(4,99 zł) |
|
Miód pszczeli | 12g |
0,45 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 500ml |
1,75 zł
(3,49 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Pestki dyni | 10g |
0,40 zł
(3,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 100g |
1,00 zł
(4,99 zł) |
|
Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
Płatki owsiane | 70g |
0,46 zł
(3,29 zł) |
|
Ryż brązowy | 80g |
0,60 zł
(2,99 zł) |
|
Schab bez kości | 100g |
1,84 zł
(11,59 zł) |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
2,69 zł
(2,69 zł) |
|
Szparagi | 150g |
3,60 zł
(11,99 zł) |
|
Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Śliwki suszone | 40g |
1,33 zł
(4,99 zł) |