Chleb smarujemy masłem, kładziemy twaróg, na niego pokrojone rzodkiewki. Doprawiamy do smaku. Jemy z gruszką
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Gruszka | 150g |
![]() |
|
Jabłko | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 200g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 240g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 10g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Ogórek | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 30g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 30g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |