Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.
Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 120g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 240g |
![]() |
|
Masło | 25g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pomidory | 230g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 120g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 45g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |