Darmowa dieta 2300 kcal nr 4265



Śniadanie


Jaglanka z bananem, amarantusem i rodzynkami (wersja bez laktozy)
542 kcal
Łączna waga porcji: 463g.

B: 9.66 g T: 7.37 g W: 114.41 g (BŁ: 8.86 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

14   57

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Rodzynki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.


Drugie śniadanie


Cukinia z pesto
341 kcal
Łączna waga porcji: 412g.

B: 8.16 g T: 27.98 g W: 16.82 g (BŁ: 4.25 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

21   39

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Cukinię kroimy w plastry i podsmażamy na patelni (bez tłuszczu). Smarujemy pesto i posypujemy kiełkami.


Obiad


Racuchy z jabłkami
637 kcal
Łączna waga porcji: 410g.

B: 8.63 g T: 18.2 g W: 114.13 g (BŁ: 8.29 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

53   35

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jabłko ścieramy na tarce, podgrzewamy mleko i dodajemy drożdże. Następnie dodajemy mąkę, cynamon i olej. Całość mieszamy z jabłkami i odstawiamy, żeby ciasto wyrosło. Nakładamy łyżkami na rozgrzany tłuszcz i smażymy.


Podwieczorek


Koktajl z bananem i szpinakiem
534 kcal
Łączna waga porcji: 850g.

B: 23.6 g T: 11.72 g W: 88.8 g (BŁ: 9.98 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

46   26

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Całość blendujemy.


Kolacja


Leczo z kurczakiem
242 kcal
Łączna waga porcji: 491g.

B: 27.23 g T: 7.68 g W: 19.59 g (BŁ: 6.13 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

69   13

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Kurczaka i cukinię myjemy i kroimy w kostkę.
  2. Cebulę kroimy w piórka.
  3. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę i kurczaka.
  4. Przekładamy zawartość patelni do większego garnka.
  5. Papryki myjemy i oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w kwadraty 2x2 cm i dodajemy do garnka.
  6. Pomidory kroimy w ósemki i również dodajemy do garnka.
  7. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i dodajemy do garnka.
  8. Dodajemy koncentrat pomidorowy, liść laurowy, oregano i sól, całość mieszamy.
  9. Dusimy na małym ogniu, aż cukinia i papryka będą miękkie. Pod koniec dodajemy sproszkowaną paprykę.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2296 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe  

Wartości odżywcze:


Białko: 77.28 g
Tłuszcz: 72.95 g
Węglowodany: 353.75 g (w tym błonnik: 37.51 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 6g     0,42 zł (6,99 zł)
Banan 360g     1,80 zł (4,99 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Cukinia 425g     4,25 zł (8,49 zł)
Cynamon 5g     0,64 zł (2,29 zł)
Drożdże (piekarskie świeże) 15g     0,22 zł (1,49 zł)
Filet z piersi kurczaka 200g     3,48 zł (8,69 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Kiełki brokuła 32g     3,19 zł (4,99 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 25g     0,47 zł (1,49 zł)
Liść laurowy 1g     0,22 zł (1,29 zł)
Mielona papryka chilli 1g     0,09 zł (2,29 zł)
Mleko krowie 1,5% 500ml     1,75 zł (3,49 zł)
Mleko ryżowe 375ml     3,56 zł (9,49 zł)
Mąka ryżowa 100g     0,70 zł (6,99 zł)
Nasiona chia 15g     0,42 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 25g     0,17 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 120g     2,20 zł (10,99 zł)
Pesto z bazylią 80g     8,88 zł (9,99 zł)
Pieczarka świeża 100g     1,00 zł (4,99 zł)
Pomidory 300g     1,60 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 60g     0,84 zł (2,79 zł)
Rodzynki 22g     0,49 zł (4,49 zł)
Szpinak 100g     2,00 zł (3,99 zł)



×