Pokrój pomidory na pół, wymieszaj z sokiem z cytryny, oliwą i solą w misce. Dodaj bazylię i zostaw na parę minut, by pomidory przeszły przyprawami. Nagrzej patelnie, odcedź fasolkę i wsyp z koperkiem na patelnię, dopraw pieprzem. Smaż przez 5 minut, powinna popękać. dodaj pomidory na patelnię, dodaj szklankę wody, dodaj resztę przypraw i daj wrzeć przez minutę. Dodaj jajko na stronie patelni i przykryj na około 3 minuty, Opiecz chleb w tosterze, potem posmaruj je ricottą. podane na talerzu posyp pozostałymi listkami bazylii. Najlepiej doprawić ostrym sosem chilli
propozycja przepisu przysłana przez: MyszkaKochaRahima
Chleb smarujemy masłem, kładziemy twaróg, na niego pokrojone rzodkiewki. Doprawiamy do smaku. Jemy z gruszką
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia świeża | 40g |
![]() |
|
Cebula | 90g |
![]() |
|
Chleb żytni | 245g |
![]() |
|
Curry | 8g |
![]() |
|
Cytryna | 30g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 200g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 170g |
![]() |
|
Gruszka | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 80g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 200g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Koperek suszony | 1g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 15g |
![]() |
|
Masło | 30g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 90g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 125g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 80g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 30g |
![]() |
|
Ser ricotta | 40g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 45g |
![]() |