Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Ryż lekko solimy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok 30 minut. W czasie gdy będzie się gotował, wszystkie składniki kroimy w paski. Następnie podsmażamy mięso na oleju, dodajemy warzywa i smażymy razem przez kilka minut, aż warzywa nieco zmiękną. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, cynamon, kurkuma, tymianek. Następnie dodajemy pomidory i mieszamy na palniku, aż zacznie wrzeć.
Umyte udko wkładamy do garnka, zalewamy zimną woda tak, aby było przykryte i gotujemy na wolnym ogniu. Następnie myjemy i oczyszczamy marchewkę, cebulę i selera. W cebulę wbijamy goździki, po czym wrzucamy warzywa do garnka i całość gotujemy na małym ogniu przez około 20 min. Udko wyjmujemy z rosołu, usuwamy kości i kroimy mięso w paski. Czosnek myjemy, kroimy na drobne kawałeczki i dusimy na maśle. Czosnek zalewamy rosołem i gotujemy około 5 min. Warzywa wyjmujemy z rosołu, kroimy w kostkę i dodajemy do rosołu razem z pokrojonym mięsem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Goździki | 2g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 240g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 140g |
![]() |
|
Marchew | 105g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 24g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 25g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 90g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 150g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 60g |
![]() |
|
Udko z kurczaka | 120g |
![]() |