Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)
Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka tarta | 32g |
![]() |
|
Cebula | 350g |
![]() |
|
Chleb żytni | 315g |
![]() |
|
Czosnek | 4g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 641g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 80g |
![]() |
|
Masło | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 20g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 4g |
![]() |
|
Pomidory | 60g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 24g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 30g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 45g |
![]() |
|
Sól biała | 4g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 2g |
![]() |