Płatki ugotować w mleku lub zostawić na noc do nasiąknięcia, jabłko i daktyle pokroić w drobną kostkę, dodać do garnka razem z masłem orzechowym. Podawać na ciepło lub zimno.
Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 70g |
![]() |
|
Chleb żytni | 280g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 10g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 25g |
![]() |
|
Jabłko | 180g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 85g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 85g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 45g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 38g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 0.25g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 370g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 40g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.25g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Rukola | 20g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 60g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 40g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Szpinak | 200g |
![]() |
|
Sól himalajska | 5g |
![]() |
|
Woda | 175ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Łosoś, świeży | 100g |
![]() |