Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb żytni | 60g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Cukinia | 300g |
![]() |
|
Cytryna | 18g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 400g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 32g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 70g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 3g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 75g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 6g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 80g |
![]() |
|
Pomidory | 180g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 150g |
![]() |
|
Rukola | 100g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 60g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |