Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Do miski dodać oliwę, ocet oraz płatki chilli. Następnie włożyć piersi z kurczaka i wetrzeć marynatę. Smażyć na średnim ogniu. Postawić wodę w dużym garnku, przygotować warzywa i ugotować w wodzie przez około 3 minuty. wyciągnij warzywa, odmierz około 1/2 szklanki wody z garnka do blendera, dodaj miętę, ocet (2 łyżki), oliwę i sól morską, zmiksuj na jednolitą masę.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Biały pieprz | 0g |
![]() |
|
Bób | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 120g |
![]() |
|
Gałka muszkatołowa | 0g |
![]() |
|
Groszek zielony | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 140g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mięta suszona | 30g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 96g |
![]() |
|
Ocet winny | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 200g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 10g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szparagi | 150g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Słodka śmietanka | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |