1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 480g |
![]() |
|
Cebula | 70g |
![]() |
|
Cukier | 15g |
![]() |
|
Cynamon | 10g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 25g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 50g |
![]() |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
![]() |
|
Mąka gryczana | 85g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 446g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 85g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 65g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 38g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 0.25g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.25g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Rukola | 20g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 40g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 4g |
![]() |
|
Sól himalajska | 5g |
![]() |
|
Woda | 175ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |