Płatki ugotować w mleku lub zostawić na noc do nasiąknięcia, jabłko i daktyle pokroić w drobną kostkę, dodać do garnka razem z masłem orzechowym. Podawać na ciepło lub zimno.
1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 360g |
![]() |
|
Bułka do hamburgera z sezamem | 53g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 10g |
![]() |
|
Cynamon | 20g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 180g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 15g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 260g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 100g |
![]() |
|
Mieszanka włoska mrożona | 200g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 428ml |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 200g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 65g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pomidory | 20g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
![]() |
|
Przyprawa włoska | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Sałata | 5g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 80g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |