Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Do miski dodać oliwę, ocet oraz płatki chilli. Następnie włożyć piersi z kurczaka i wetrzeć marynatę. Smażyć na średnim ogniu. Postawić wodę w dużym garnku, przygotować warzywa i ugotować w wodzie przez około 3 minuty. wyciągnij warzywa, odmierz około 1/2 szklanki wody z garnka do blendera, dodaj miętę, ocet (2 łyżki), oliwę i sól morską, zmiksuj na jednolitą masę.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
Brokuły | 50g |
0,75 zł
(7,49 zł) |
|
Bób | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Chleb żytni | 315g |
2,98 zł
(3,79 zł) |
|
Cukier | 10g |
0,03 zł
(2,99 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
1,53 zł
(4,29 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 120g |
2,09 zł
(8,69 zł) |
|
Groszek zielony | 100g |
1,55 zł
(6,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 160g |
1,12 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
0,62 zł
(2,49 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
0,77 zł
(1,39 zł) |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
0,41 zł
(2,79 zł) |
|
Mandarynki | 70g |
0,80 zł
(7,99 zł) |
|
Marchew | 50g |
0,15 zł
(2,29 zł) |
|
Mięta suszona | 30g |
7,30 zł
(8,76 zł) |
|
Mąka jaglana | 30g |
0,36 zł
(11,99 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 96g |
0,29 zł
(2,99 zł) |
|
Ocet winny | 10g |
0,32 zł
(7,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 40g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 140g |
2,56 zł
(10,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 40g |
4,44 zł
(9,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 50g |
0,37 zł
(2,99 zł) |
|
Sałata masłowa | 60g |
2,14 zł
(4,99 zł) |
|
Ser typu "Feta" | 10g |
0,16 zł
(4,29 zł) |
|
Szparagi | 150g |
3,60 zł
(11,99 zł) |