Wsypać wszystkie składniki do pojemnika, wbić jajka, zmiksować blenderem, smażyć na oleju do ścięcia ok 10 min, przerzucić na drugą stronę na 2min.
1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Piersi kurczaka umyć, dokładnie osuszyć, dodać sól, pieprz, natrzeć warstwą pesto. Usmażyć z pesto na patelni, dodać ugotowany makaron i pomidory koktajlowe.
Autor: qba100
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 840g |
![]() |
|
Cynamon | 40g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 212g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 45g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 80g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 200g |
![]() |
|
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 250g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 100ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 400g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 130g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 45g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 30g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 80g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 6g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Ser gorgonzola | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 4g |
![]() |