1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 250g |
27,30 zł
(27,96 zł) |
|
Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
Cukinia | 150g |
1,50 zł
(8,49 zł) |
|
Cynamon | 10g |
1,27 zł
(2,29 zł) |
|
Czekolada deserowa | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Czosnek | 10g |
0,44 zł
(2,19 zł) |
|
Fasola biała konserwowa | 420g |
4,19 zł
(7,98 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Jabłko | 300g |
1,31 zł
(3,49 zł) |
|
Kasza bulgur | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kumin (kmin rzymski) | 1g |
0,09 zł
(1,29 zł) |
|
Kurkuma | 1g |
0,08 zł
(1,69 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
2,25 zł
(4,49 zł) |
|
Masło | 20g |
0,50 zł
(4,99 zł) |
|
Masło orzechowe | 160g |
5,64 zł
(11,99 zł) |
|
Mielona papryka słodka | 8g |
0,52 zł
(1,29 zł) |
|
Miód pszczeli | 200g |
7,50 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
0,72 zł
(2,89 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 350g |
1,05 zł
(2,99 zł) |
|
Mąka ryżowa | 100g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 30g |
3,45 zł
(11,49 zł) |
|
Papryka czerwona | 240g |
4,40 zł
(10,99 zł) |
|
Pomidory w puszce | 420g |
4,40 zł
(8,38 zł) |
|
Proszek do pieczenia | 8g |
0,20 zł
(0,75 zł) |
|
Ser gorgonzola | 100g |
8,99 zł
(8,99 zł) |
|
Soda oczyszczona | 4g |
0,05 zł
(1,29 zł) |
|
Szpinak | 60g |
1,20 zł
(3,99 zł) |