Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 60g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cukier | 120g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 140g |
![]() |
|
Cukier wanilinowy | 60g |
![]() |
|
Cynamon | 40g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 60g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 320g |
![]() |
|
Kasza manna | 100g |
![]() |
|
Masło | 280g |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 500g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 400ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 1144g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 50g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 80g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Siemię lniane | 10g |
![]() |
|
Syrop klonowy | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szparagi | 150g |
![]() |
|
Żółtko jaja kurzego | 80g |
![]() |