Umyte udko wkładamy do garnka, zalewamy zimną woda tak, aby było przykryte i gotujemy na wolnym ogniu. Następnie myjemy i oczyszczamy marchewkę, cebulę i selera. W cebulę wbijamy goździki, po czym wrzucamy warzywa do garnka i całość gotujemy na małym ogniu przez około 20 min. Udko wyjmujemy z rosołu, usuwamy kości i kroimy mięso w paski. Czosnek myjemy, kroimy na drobne kawałeczki i dusimy na maśle. Czosnek zalewamy rosołem i gotujemy około 5 min. Warzywa wyjmujemy z rosołu, kroimy w kostkę i dodajemy do rosołu razem z pokrojonym mięsem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
Borówka amerykańska | 250g |
6,99 zł
(6,99 zł) |
|
Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
Czosnek | 10g |
0,44 zł
(2,19 zł) |
|
Goździki | 2g |
0,26 zł
(1,29 zł) |
|
Hummus z suszonymi pomidorami | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
Imbir | 2g |
0,06 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 100g |
0,44 zł
(3,49 zł) |
|
Marchew | 195g |
0,60 zł
(2,29 zł) |
|
Masło | 10g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
Masło orzechowe | 10g |
0,35 zł
(11,99 zł) |
|
Melon | 100g |
1,00 zł
(11,99 zł) |
|
Mleko ryżowe | 490ml |
4,65 zł
(9,49 zł) |
|
Papryka czerwona | 240g |
4,40 zł
(10,99 zł) |
|
Płatki jaglane | 30g |
0,42 zł
(2,79 zł) |
|
Seler, korzeń | 150g |
0,58 zł
(2,69 zł) |
|
Sól biała | 0g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Udko z kurczaka | 120g |
2,18 zł
(9,99 zł) |