Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka tarta | 16g |
![]() |
|
Cebula | 105g |
![]() |
|
Cukinia | 400g |
![]() |
|
Cynamon | 1g |
![]() |
|
Czosnek | 7g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 436g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 7g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 15g |
![]() |
|
Mąka gryczana | 81g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 3g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 12g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 2g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 10g |
![]() |
|
Szpinak | 25g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Sól himalajska | 1g |
![]() |
|
Truskawki | 50g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |
|
Woda | 12ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |