1. Wymieszaj składniki
Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 75g |
![]() |
|
Bułka tarta | 16g |
![]() |
|
Cebula | 55g |
![]() |
|
Cukinia | 400g |
![]() |
|
Czosnek | 7g |
![]() |
|
Dżem truskawkowy niskosłodzony | 30g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 112g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 50g |
![]() |
|
Kefir, 2% tluszczu | 440g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mąka gryczana | 36g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomidory | 100g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 12g |
![]() |
|
Szpinak | 25g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |
|
Łosoś, wędzony | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |