Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
1. Kurczaka czyścimy, kroimy w kostkę i gotujemy w bulionie z umytymi i pokrojonymi szparagami i groszkiem. 2. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy cebulę, majeranek i parmezan (zostawić trochę, do posypania gotowej zupy). 3. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. 4. Podajemy na talerzu, posypane resztą parmezanu.
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Amarantus ekspandowany | 6g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
| Bulion warzywny | 250g |
27,30 zł
(27,96 zł) |
|
| Cebula | 25g |
0,06 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
| Cynamon | 2g |
0,25 zł
(2,29 zł) |
|
| Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
| Groszek zielony | 30g |
0,47 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir | 2g |
0,06 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 120g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
| Majeranek suszony | 1g |
0,20 zł
(1,79 zł) |
|
| Masło | 10g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
| Melon | 100g |
1,00 zł
(11,99 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
| Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
| Ogórek | 90g |
0,60 zł
(3,99 zł) |
|
| Orzechy włoskie | 15g |
1,72 zł
(11,49 zł) |
|
| Rodzynki | 15g |
0,34 zł
(4,49 zł) |
|
| Ser parmezan | 16g |
3,33 zł
(25,99 zł) |
|
| Szparagi | 120g |
2,88 zł
(11,99 zł) |
|
| Szynka z indyka | 45g |
2,12 zł
(7,99 zł) |
|
| Tuńczyk w wodzie | 30g |
1,23 zł
(6,99 zł) |
|
| Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |