Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie Dodaj sparzone pomidory i duś przez kilka minut i dopraw dla smaku. Pieczarki i kurczaka pokrój w paski i wrzuć do sosu Dodaj liść laurowy i gotuj, aż mięso będzie miękkie Podawaj z makaronem ugotowanym al dente
Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 90g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Czosnek | 6g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 80g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 16g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 100g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 40g |
![]() |
|
Masło | 8g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 24g |
![]() |
|
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 200g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 20g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 120g |
![]() |
|
Pomidory | 425g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 45g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Sok z buraków | 50g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 30g |
![]() |