1. Wymieszaj składniki
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Borówka amerykańska | 200g |
5,59 zł
(6,99 zł) |
|
| Cukier | 5g |
0,01 zł
(2,99 zł) |
|
| Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
0,77 zł
(4,29 zł) |
|
| Dżem truskawkowy niskosłodzony | 30g |
0,46 zł
(4,29 zł) |
|
| Jabłko | 100g |
0,44 zł
(3,49 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 200g |
1,54 zł
(2,78 zł) |
|
| Kefir, 2% tluszczu | 440g |
2,97 zł
(3,38 zł) |
|
| Masło orzechowe | 10g |
0,35 zł
(11,99 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 240ml |
2,28 zł
(9,49 zł) |
|
| Mąka kukurydziana | 48g |
0,17 zł
(3,59 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 15g |
0,10 zł
(6,99 zł) |
|
| Płatki jaglane | 30g |
0,42 zł
(2,79 zł) |