Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb tostowy pełnoziarnisty | 46g |
0,32 zł
(3,49 zł) |
|
| Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
| Cukier | 5g |
0,01 zł
(2,99 zł) |
|
| Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
0,77 zł
(4,29 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 152g |
1,06 zł
(6,99 zł) |
|
| Masło | 20g |
0,50 zł
(4,99 zł) |
|
| Mąka pszenna typ 500 | 48g |
0,14 zł
(2,99 zł) |
|
| Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
0,75 zł
(4,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 15g |
0,10 zł
(6,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 30g |
0,55 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
| Polędwica sopocka | 12g |
0,34 zł
(16,99 zł) |
|
| Ser żółty królewski light | 15g |
0,51 zł
(4,59 zł) |
|
| Szynka z indyka | 40g |
1,88 zł
(7,99 zł) |
|
| Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |