Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 800g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 450g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 480g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 80g |
![]() |
|
Kiwi | 150g |
![]() |
|
Migdały | 30g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 325g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 15g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 10g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 20g |
![]() |