Darmowa dieta 1300 kcal nr 69682



Śniadanie


Makaron z pesto (bezglutenowy)
364 kcal
Łączna waga porcji: 200g.

B: 5.86 g T: 11.14 g W: 60.79 g (BŁ: 1.2 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

55   49

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Pomidory kroimy na pół, makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, całość mieszamy.


Drugie śniadanie


Sałatka z kalafiora z gruszkami
207 kcal
Łączna waga porcji: 375g.

B: 7.61 g T: 6.99 g W: 32.11 g (BŁ: 6.31 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

16   58

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w wodzie aż zmiękną (ale uważamy, żeby się nie rozgotowały). Gruszki obieramy, kroimy w kostkę i mieszamy z kalafiorem. Następnie dodajemy jogurt, sok pomarańczowy i oliwę, całość mieszamy. Na talerzu układamy liście sałaty, posypujemy rzeżuchą i nakładamy gotową sałatkę.


Obiad


Zupa z fasoli krem
473 kcal
Łączna waga porcji: 359g.

B: 22.81 g T: 10.97 g W: 80.04 g (BŁ: 18.09 g)

Bezglutenowe  

15   14

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Fasole moczę przez noc. Cebule obieram, kroję w talarki i podsmażam na złoto. Rano płuczę na sicie, wsypuję do garnka i dodaję około 0,7 litra wody. Do garnka wkładam obrane warzywa. Doprawiam solą, dodaje listki laurowe, ziele angielskie i ząbek czosnku. Gotuję mniej więcej przez 90 minut. Warzywa i przyprawy wyławiam, zastawiam w garnku tylko fasole i ziemniaki. Zupę miksuję blenderem dodając śmietanę lub mleko kokosowe. W razie potrzeby doprawiam do smaku. Kroje drobno suszone pomidory, wykładam na wierzch. Na talerz wlewam zupę, drobno pokrojone suszone pomidory, wykładam na wierzch.


Kolacja


Placuszki bananowo szpinakowe
305 kcal
Łączna waga porcji: 265g.

B: 10.53 g T: 7.86 g W: 50.5 g (BŁ: 4.42 g)

Wegetariańskie  

15   18

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Szpinak opłukać i wrzucić do pojemnika blendera. Dodać banana i zblendować. Dorzucić jajka, erytrol, szczyptę soli, domowy ekstrakt waniliowy (można pominąć), mleko kokosowe i ponownie zblendować. Dodać mąkę, proszek do pieczenia. Zmiksować. Smażyć na rozgrzanej patelni lekko przetartej tłuszczem.Jogurtem naturalnym polać po plackach i udekorować malinami.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1349 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 46.81 g
Tłuszcz: 36.96 g
Węglowodany: 223.44 g (w tym błonnik: 30.02 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Aromat waniliowy 1g     0,16 zł (1,59 zł)
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Cebula 90g     0,21 zł (1,89 zł)
Czosnek 2g     0,09 zł (2,19 zł)
Fasola biała, nasiona suche 80g 0,00 zł (0,00 zł)
Gruszka 125g     0,87 zł (6,99 zł)
Jaja kurze całe 100g     0,70 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny (grecki) 50g     0,31 zł (2,49 zł)
Jogurt naturalny 2% 70g     0,54 zł (1,39 zł)
Kalafior 150g     2,50 zł (9,99 zł)
Ksylitol 5g     0,26 zł (12,99 zł)
Makaron kukurydziany 70g     0,64 zł (4,59 zł)
Malina 70g     1,40 zł (9,99 zł)
Marchew 20g     0,06 zł (2,29 zł)
Mleko kokosowe (bez cukru) 50ml     0,90 zł (8,99 zł)
Mąka gryczana 30g 0,00 zł (0,00 zł)
Mąka ziemniaczana 40g 0,00 zł (0,00 zł)
Oliwa z oliwek 5g     0,22 zł (10,99 zł)
Pesto z bazylią 30g     3,33 zł (9,99 zł)
Pietruszka, korzeń 30g     0,25 zł (2,49 zł)
Pomidory koktajlowe 100g     1,40 zł (3,49 zł)
Proszek do pieczenia 3g     0,08 zł (0,75 zł)
Rzeżucha 5g 0,00 zł (0,00 zł)
Seler, korzeń 20g     0,08 zł (2,69 zł)
Sok pomarańczowy 20g     0,10 zł (4,99 zł)
Suszone pomidory 7g     0,17 zł (6,99 zł)
Szpinak 60g     1,20 zł (3,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Ziemniaki 60g     0,11 zł (3,69 zł)
Śmietana 18% 50g     0,42 zł (1,69 zł)



×