Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 480g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 70g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 30g |
![]() |
|
Pomidory | 40g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Rukola | 10g |
![]() |
|
Schab pieczony | 20g |
![]() |