Darmowa dieta 1300 kcal nr 87754



Śniadanie


Koktajl z awokado i banana
325 kcal
Łączna waga porcji: 229g.

B: 4.95 g T: 22.34 g W: 28.96 g (BŁ: 5.32 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

19   17

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Awokado i banana obrać i pokroić na kawałki wrzucić do blendera, wlac jogurt, sok z cytryny oraz miód miksować do połączenia składników
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 3. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Drugie śniadanie


Borówki amerykańskie z jogurtem
232 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 10.6 g T: 4 g W: 40.4 g (BŁ: 4 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

43   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.



Obiad


Zupa z fasoli krem
473 kcal
Łączna waga porcji: 359g.

B: 22.81 g T: 10.97 g W: 80.04 g (BŁ: 18.09 g)

Bezglutenowe  

15   14

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Fasole moczę przez noc. Cebule obieram, kroję w talarki i podsmażam na złoto. Rano płuczę na sicie, wsypuję do garnka i dodaję około 0,7 litra wody. Do garnka wkładam obrane warzywa. Doprawiam solą, dodaje listki laurowe, ziele angielskie i ząbek czosnku. Gotuję mniej więcej przez 90 minut. Warzywa i przyprawy wyławiam, zastawiam w garnku tylko fasole i ziemniaki. Zupę miksuję blenderem dodając śmietanę lub mleko kokosowe. W razie potrzeby doprawiam do smaku. Kroje drobno suszone pomidory, wykładam na wierzch. Na talerz wlewam zupę, drobno pokrojone suszone pomidory, wykładam na wierzch.


Kolacja


Leczo z kurczakiem
242 kcal
Łączna waga porcji: 491g.

B: 27.23 g T: 7.68 g W: 19.59 g (BŁ: 6.13 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

69   13

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Kurczaka i cukinię myjemy i kroimy w kostkę.
  2. Cebulę kroimy w piórka.
  3. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę i kurczaka.
  4. Przekładamy zawartość patelni do większego garnka.
  5. Papryki myjemy i oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w kwadraty 2x2 cm i dodajemy do garnka.
  6. Pomidory kroimy w ósemki i również dodajemy do garnka.
  7. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i dodajemy do garnka.
  8. Dodajemy koncentrat pomidorowy, liść laurowy, oregano i sól, całość mieszamy.
  9. Dusimy na małym ogniu, aż cukinia i papryka będą miękkie. Pod koniec dodajemy sproszkowaną paprykę.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1272 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe  

Wartości odżywcze:


Białko: 65.59 g
Tłuszcz: 44.99 g
Węglowodany: 168.99 g (w tym błonnik: 33.54 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 420g     13,06 zł (13,99 zł)
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Borówka amerykańska 200g     5,59 zł (6,99 zł)
Cebula 190g     0,45 zł (1,89 zł)
Cukinia 125g     1,25 zł (8,49 zł)
Cytryna 3g     0,04 zł (13,99 zł)
Czosnek 2g     0,09 zł (2,19 zł)
Fasola biała, nasiona suche 80g 0,00 zł (0,00 zł)
Filet z piersi kurczaka 200g     3,48 zł (8,69 zł)
Jogurt naturalny 2% 320g     2,47 zł (2,78 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 25g     0,47 zł (1,49 zł)
Liść laurowy 1g     0,22 zł (1,29 zł)
Marchew 20g     0,06 zł (2,29 zł)
Mielona papryka chilli 1g     0,09 zł (2,29 zł)
Miód pszczeli 25g     0,94 zł (14,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 120g     2,20 zł (10,99 zł)
Pieczarka świeża 100g     1,00 zł (4,99 zł)
Pietruszka, korzeń 30g     0,25 zł (2,49 zł)
Pomidory 300g     1,60 zł (3,99 zł)
Seler, korzeń 20g     0,08 zł (2,69 zł)
Suszone pomidory 7g     0,17 zł (6,99 zł)
Ziemniaki 60g     0,11 zł (3,69 zł)
Śmietana 18% 50g     0,42 zł (1,69 zł)



×