Darmowa dieta 1400 kcal nr 2538



Śniadanie


Koktajl z bananem i szpinakiem
267 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 11.8 g T: 5.86 g W: 44.4 g (BŁ: 4.99 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

46   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość blendujemy.


Drugie śniadanie


Mus z jabłek z cynamonem
222 kcal
Łączna waga porcji: 232g.

B: 3.43 g T: 9.75 g W: 33.15 g (BŁ: 6.02 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

52   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jabłko kroimy, dolewamy odrobinę wody i dusimy pod przykryciem aż jabłka zmiękną. Pod koniec dodajemy cynamon, orzechy i rodzynki.


Obiad


Sałatka ziemniaczana ze śledziami
407 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 21.93 g T: 18.13 g W: 41.3 g (BŁ: 4.59 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

20   39

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Ziemniaki gotujemy i kroimy w kostkę. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Płaty śledziowe i ogórki kiszone również kroimy w kostkę, natkę pietruszki siekamy. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solę i pieprzem.


Podwieczorek


Kanapki z szynką z indyka, sałatą i pomidorami (wersja lżejsza)
223 kcal
Łączna waga porcji: 198g.

B: 10.19 g T: 4.34 g W: 39.67 g (BŁ: 7.04 g)



123   12

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.


Kolacja


Zupa z burakami i fasolką szparagową
274 kcal
Łączna waga porcji: 780g.

B: 9.74 g T: 11.96 g W: 36.42 g (BŁ: 8.84 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

15   27

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1) Ugotuj buraki, a następnie obierz i zetrzyj na tarce. 2) Poszatkowany czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. 3) Pomidory pokrojone w kostkę dodaj do czosnku i duś około 3 minuty. 3) Fasolkę szparagową gotuj w lekko osolonej wodzie przez około 10 minut. Nie wylewaj wody po ugotowaniu. 4) Do garnka z fasolką dodaj uduszone pomidory i buraki. Wymieszaj. 5) Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj śmietanę. 6) Zupę na talerzu dopraw sokiem z cytryny do smaku.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1393 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 57.09 g
Tłuszcz: 50.04 g
Węglowodany: 194.94 g (w tym błonnik: 31.48 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Burak 100g     0,20 zł (1,99 zł)
Cebula 50g     0,12 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Cynamon 2g     0,25 zł (2,29 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 100g     1,22 zł (5,49 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jogurt naturalny 2% 50g     0,39 zł (1,39 zł)
Masło 3g     0,07 zł (4,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Natka pietruszki 20g     1,75 zł (2,19 zł)
Ogórek kwaszony (kiszony) 100g     1,25 zł (4,99 zł)
Olej rzepakowy 5g     0,03 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Orzechy włoskie 15g     1,72 zł (11,49 zł)
Pomidory 385g     2,05 zł (3,99 zł)
Rodzynki 15g     0,34 zł (4,49 zł)
Sałata 10g     0,36 zł (4,99 zł)
Sok cytrynowy 10g     0,26 zł (5,29 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Szynka z indyka 30g     1,41 zł (7,99 zł)
Woda 250ml 0,00 zł (0,00 zł)
Ziemniaki 150g     0,28 zł (3,69 zł)
Śledź marynowany 100g     2,43 zł (8,49 zł)



×