Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Zalewamy mlekiem i mieszamy z posiekanymi migdałami, pokrojonym na drobne kawałki bananem i karobem.
Ryż lekko solimy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok 30 minut. W czasie gdy będzie się gotował, wszystkie składniki kroimy w paski. Następnie podsmażamy mięso na oleju, dodajemy warzywa i smażymy razem przez kilka minut, aż warzywa nieco zmiękną. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, cynamon, kurkuma, tymianek. Następnie dodajemy pomidory i mieszamy na palniku, aż zacznie wrzeć.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Banan | 60g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 170g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Cynamon | 2g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Gruszka | 125g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 70g |
![]() |
|
Kalafior | 150g |
![]() |
|
Karob | 6g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 230ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 25g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 150g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 15g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 50g |
![]() |
|
Rzeżucha | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sok pomarańczowy | 20g |
![]() |
|
Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |