Darmowa dieta 1500 kcal nr 6161



Śniadanie


Koktajl z bananem i szpinakiem
267 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 11.8 g T: 5.86 g W: 44.4 g (BŁ: 4.99 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

46   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość blendujemy.


Drugie śniadanie


Melon
399 kcal
Łączna waga porcji: 1080g.

B: 9.72 g T: 3.24 g W: 90.72 g (BŁ: 10.8 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

27   34

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

Pokroić i zapakować do pudełka :)



Obiad


Gołąbki wegańskie (warzywne)
393 kcal
Łączna waga porcji: 1292g.

B: 22.56 g T: 2.55 g W: 85.14 g (BŁ: 27.9 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   25

Składniki na liczbę porcji: 8

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

  1. Umyj i obierz warzywa.
  2. Marchew, pietruszkę, kalafiora i cebulę ugotuj na parze.
  3. Zblenduj ugotowane warzywa i przypraw słodką papryką, pieprzem oraz solą.
  4. Ugotuj kapustę w posolonej wodzie. Zdejmij liście.
  5. Farsz ze zblendowanych warzyw zawiń w liście kapusty.
  6. Gołąbki ułóż w naczyniu żaroodpornym i polej pomidorową passatą.
  7. Naczynie przykryj i duś gołąbki w piekarniku przez 1 godzinę w temperaturze około 220 st. C.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 8. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podwieczorek


Pomidorowa zupa krem z jarmużem
158 kcal
Łączna waga porcji: 293g.

B: 9.5 g T: 2.26 g W: 29.66 g (BŁ: 9.08 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   30

Składniki na liczbę porcji: 8

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Obierz marchew, pietruszki, pora i cebule. Pokrój warzywa w plasterki.
  3. Ugotuj warzywa w garnku z 2 litrami wody i zblenduj.
  4. Zblendowane warzywa uzupełnij 1 litrem wody, dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj i zagotuj.
  5. Jarmuż porwij palcami na niewielkie kawałki i włóż do garnka z gotującym się kremem warzywnym. Gotuj około 2-3 minuty.
  6. Zupę dopraw do smaku słodką papryką, pieprzem Cayenne, suszonym czosnkiem niedźwiedzim (opcjonalnie) i solą himalajską.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 8. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Warzywa z humusem naturalnym
251 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.34 g T: 12.98 g W: 32.37 g (BŁ: 12.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

35   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1468 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 60.92 g
Tłuszcz: 26.89 g
Węglowodany: 282.29 g (w tym błonnik: 65.01 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Cebula 860g     2,03 zł (3,78 zł)
Czosnek niedźwiedzi 0.4g     0,10 zł (5,99 zł)
Hummus naturalny 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Jarmuż 500g     13,98 zł (13,98 zł)
Kalafior 2640g     43,96 zł (49,95 zł)
Kapusta biała 4500g     8,54 zł (11,38 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 700g     13,04 zł (13,41 zł)
Marchew 690g     2,11 zł (2,29 zł)
Melon 1080g     10,79 zł (11,99 zł)
Mielona papryka słodka 1g     0,06 zł (1,29 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 240g     4,40 zł (10,99 zł)
Passata pomidorowa 2100g     17,97 zł (17,97 zł)
Pieprz Cayenne 0.02g     0,00 zł (2,29 zł)
Pieprz czarny 1.5g     0,13 zł (1,79 zł)
Pietruszka, korzeń 540g     4,48 zł (4,98 zł)
Por 280g     4,86 zł (7,98 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Sól himalajska 17g     0,17 zł (3,49 zł)



×