Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Białko jaja kurzego | 100g |
![]() |
|
Cebula | 205g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Cukier biały | 2g |
![]() |
|
Cukinia | 400g |
![]() |
|
Cynamon | 8g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 20g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 226g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 120ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 36g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 400g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 85g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 500g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Szpinak | 25g |
![]() |
|
Sól biała | 6g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |