Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać ze skorupek. Jajka przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć do miseczki żółtka. Paprykę, ogórki, szynkę i szczypiorek drobno posiekać. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekane składniki, majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Nałożyć na każdą połówkę białka jajka porcję farszu. Całość udekorować szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Źródło: olalalchf.pl
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 20g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 435g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 20g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 30g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 50g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 50g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 400g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 70g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 160g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 500g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 90g |
![]() |
|
Szczypiorek | 15g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 150g |
![]() |
|
Sól biała | 6g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |