Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 20g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 170g |
![]() |
|
Ksylitol | 7g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 100ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 240ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 448g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 85g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 500g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |