propozycja przepisu przysłana przez: Farmer
Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bułka tarta | 32g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Czosnek | 2g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 209g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 140g |
![]() |
|
Kabanosy | 23g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Ogórek | 180g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 60g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2.2g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 12g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Sól biała | 3g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |
|
Ziemniaki | 420g |
![]() |