Jaja rozbić. Sól i pieprz dla smaku. Usmażyć na oliwie. Podawać z pokrojoną papryką i pomidorem. Dodać sałatę.
Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Chleb żytni | 210g |
1,99 zł
(3,79 zł) |
|
| Cytryna | 80g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 354g |
2,47 zł
(6,99 zł) |
|
| Masło | 15g |
0,37 zł
(4,99 zł) |
|
| Miód pszczeli | 50g |
1,87 zł
(14,99 zł) |
|
| Ogórek | 30g |
0,20 zł
(3,99 zł) |
|
| Ogórek kwaszony (kiszony) | 90g |
1,12 zł
(4,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 46g |
2,02 zł
(10,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 50g |
0,92 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
| Pierś z indyka | 800g |
19,32 zł
(28,98 zł) |
|
| Pomidory | 115g |
0,61 zł
(3,99 zł) |
|
| Sałata | 20g |
0,71 zł
(4,99 zł) |
|
| Szynka z indyka | 60g |
2,82 zł
(7,99 zł) |
|
| Sól biała | 5g |
0,03 zł
(1,99 zł) |