Jaja rozbić. Sól i pieprz dla smaku. Usmażyć na oliwie. Podawać z pokrojoną papryką i pomidorem. Dodać sałatę.
Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Cytryna | 80g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 354g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 50g |
![]() |
|
Ogórek | 30g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 90g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 46g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 50g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pierś z indyka | 800g |
![]() |
|
Pomidory | 115g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 60g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |