Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 92g |
![]() |
|
Chleb żytni | 175g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Masło | 35g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 90g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Pomidory | 80g |
![]() |
|
Schab pieczony | 30g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 60g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 60g |
![]() |