Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.
Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 80g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 285g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Ogórek | 90g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 30g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 70g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 45g |
![]() |