Darmowa dieta 1900 kcal nr 78274



Śniadanie


Tosty pełnoziarniste z serem, papryką i polędwicą sopocką
454 kcal
Łączna waga porcji: 216g.

B: 21.74 g T: 18.84 g W: 52.58 g (BŁ: 6.72 g)



67   10

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Kromki pieczywa tostowego smarujemy masłem.
  2. Na pierwszą z nich kładziemy kolejno plaster polędwicy, pokrojoną paprykę i plaster sera.
  3. Przykrywamy drugą z nich i wkładamy do rozgrzanego opiekacza.


Drugie śniadanie


Kanapka z kabanosem, hummusem i rzodkiewką
342 kcal
Łączna waga porcji: 190g.

B: 12.02 g T: 16.28 g W: 41.98 g (BŁ: 9.42 g)



18   29

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Kanapkę smarujemy hummusem.
  2. Na kanapkę kładziemy pokrojoną w plastry rzodkiewkę i kawałki kabanosa.


Obiad


Kaszotto z kaszy bulgur z białą fasolką, papryką, cukinią i szpinakiem
628 kcal
Łączna waga porcji: 895g.

B: 28.35 g T: 18.67 g W: 96.74 g (BŁ: 19.09 g)

Wegetariańskie  

7   19

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Na głębokiej patelni (takiej z pokrywą) lub w szerokim garnku, na maśle i oliwie zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać rozgniecione ząbki czosnku i chwilę razem podsmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i mieszając co chwilę smażyć przez około 2 minuty. Wsypać suchą kaszę bulgur i podsmażać przez ok. 1 minutę mieszając. Dodać słodką paprykę w proszku, kurkumę oraz kumin. Wlać gorący bulion i zagotować, dodać fasolkę z puszki wraz z zalewą, pomidory z puszki, wymieszać i całość zagotować na dużym ogniu. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć pokrywą, zmniejszyć ogień i gotować przez 15 minut, w międzyczasie po 10 minutach gotowania dodać cukinię pokrojoną w słupki lub kosteczkę, wymieszać, przykryć i dalej gotować przez ostatnie 5 minut. Dodać sos ostrygowy i ciągle mieszając zagotować. Następnie dodać szpinak, wymieszać i podgrzewać przez chwilę aż zwiędnie. Można podawać samodzielnie lub z poniższymi dodatkami.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Kanapki z awokado i jajkiem
447 kcal
Łączna waga porcji: 262g.

B: 20.17 g T: 22.81 g W: 44.95 g (BŁ: 8.6 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

42   11

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Awokado rozgniec widelcem.Dodaj zmiażdżone w prasce ząbki czosnku,dopraw do smaku solą i pieprzem i wymieszaj.Jaja ugotuj. Posmaruj chleb pastą z awokado i na wierzch połóż jajka.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1871 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 82.28 g
Tłuszcz: 76.6 g
Węglowodany: 236.25 g (w tym błonnik: 43.83 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 70g     2,18 zł (13,99 zł)
Bulion warzywny 250g     27,30 zł (27,96 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Chleb tostowy pełnoziarnisty 92g     0,64 zł (3,49 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Cukinia 150g     1,50 zł (8,49 zł)
Czosnek 20g     0,88 zł (2,19 zł)
Fasola biała konserwowa 420g     4,19 zł (7,98 zł)
Hummus naturalny 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Jaja kurze całe 112g     0,78 zł (6,99 zł)
Kabanosy z kurczaka 20g     1,14 zł (9,99 zł)
Kasza bulgur 100g 0,00 zł (0,00 zł)
Kumin (kmin rzymski) 1g     0,09 zł (1,29 zł)
Kurkuma 1g     0,08 zł (1,69 zł)
Masło 30g     0,75 zł (4,99 zł)
Mielona papryka słodka 8g     0,52 zł (1,29 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 300g     5,50 zł (10,99 zł)
Polędwica sopocka 24g     0,68 zł (16,99 zł)
Pomidory w puszce 420g     4,40 zł (8,38 zł)
Rzodkiewka 60g     1,25 zł (2,49 zł)
Ser żółty królewski light 30g     1,02 zł (4,59 zł)
Szpinak 60g     1,20 zł (3,99 zł)



×