Darmowa dieta 1900 kcal nr 86738



Śniadanie


Parówki z pomidorem i chlebem
494 kcal
Łączna waga porcji: 250g.

B: 11.75 g T: 33.65 g W: 40.01 g (BŁ: 7.08 g)



41   7

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Parówki ugotować Pomidora lub inne warzywo pokroic (przyprawic wedlug uznania) Chleb posmarować masłem


Drugie śniadanie


Tosty pełnoziarniste z serem, papryką i polędwicą sopocką
227 kcal
Łączna waga porcji: 108g.

B: 10.87 g T: 9.42 g W: 26.29 g (BŁ: 3.36 g)



66   10

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Kromki pieczywa tostowego smarujemy masłem.
  2. Na pierwszą z nich kładziemy kolejno plaster polędwicy, pokrojoną paprykę i plaster sera.
  3. Przykrywamy drugą z nich i wkładamy do rozgrzanego opiekacza.


Obiad


Ryż z indykiem i szparagami
537 kcal
Łączna waga porcji: 630g.

B: 27.42 g T: 17.63 g W: 72.31 g (BŁ: 10.04 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

36   24

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojone mięso i smażymy. Na koniec dodajemy pomidory. W międzyczasie gotujemy na parze szparagi i przygotowujemy soczewicę wg przepisu na opakowaniu.


Podwieczorek


Smoothie z cytrusów i truskawek
302 kcal
Łączna waga porcji: 546g.

B: 3.29 g T: 1.1 g W: 75.13 g (BŁ: 9.88 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

18   21

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Grejpfruta i mandarynki obrać i usunąć pestki. Truskawki umyć osączyć i oczyścić z szypułek. Owoce wrzucić do blendera dodać miód imbir i kostki lodu(3). Zmiksować


Kolacja


Fasolka szparagowa z suszonymi pomidorami
300 kcal
Łączna waga porcji: 367g.

B: 13.61 g T: 0.84 g W: 62.69 g (BŁ: 6.11 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   20

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy obraną i posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dorzucamy fasolkę i pokrojone w paski suszone pomidory. Dusimy całość ok. 5 minut. Przepis przesłany przez: pogromcafasoli


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1860 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 66.94 g
Tłuszcz: 62.64 g
Węglowodany: 276.43 g (w tym błonnik: 36.47 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Cebula 150g     0,35 zł (1,89 zł)
Chleb tostowy pełnoziarnisty 46g     0,32 zł (3,49 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Czosnek 2g     0,09 zł (2,19 zł)
Fasolka szparagowa mrożona 225g 0,00 zł (0,00 zł)
Grejpfrut 260g 0,00 zł (0,00 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Mandarynki 260g     2,97 zł (7,99 zł)
Masło 15g     0,37 zł (4,99 zł)
Miód pszczeli 25g     0,94 zł (14,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 30g     0,55 zł (10,99 zł)
Parówki popularne 70g     2,15 zł (7,69 zł)
Polędwica sopocka 12g     0,34 zł (16,99 zł)
Polędwica z indyka 100g     4,70 zł (7,99 zł)
Pomidory 100g     0,53 zł (3,99 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Ryż brązowy 70g     0,52 zł (2,99 zł)
Ser żółty królewski light 15g     0,51 zł (4,59 zł)
Suszone pomidory 90g     2,25 zł (6,99 zł)
Szparagi 150g     3,60 zł (11,99 zł)



×