Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Pokroić i zapakować do pudełka :)
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 12g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
Cukier | 5g |
0,01 zł
(2,99 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
0,77 zł
(4,29 zł) |
|
Hummus z suszonymi pomidorami | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
Imbir | 4g |
0,11 zł
(5,69 zł) |
|
Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
Marchew | 150g |
0,46 zł
(2,29 zł) |
|
Melon | 1280g |
12,79 zł
(23,98 zł) |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
4,75 zł
(9,49 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
0,17 zł
(3,59 zł) |
|
Olej rzepakowy | 25g |
0,17 zł
(6,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 240g |
4,40 zł
(10,99 zł) |
|
Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
Schab bez kości | 100g |
1,84 zł
(11,59 zł) |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 70g |
1,04 zł
(5,19 zł) |
|
Szparagi | 150g |
3,60 zł
(11,99 zł) |