Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.
1. Kurczaka czyścimy, kroimy w kostkę i gotujemy w bulionie z umytymi i pokrojonymi szparagami i groszkiem. 2. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy cebulę, majeranek i parmezan (zostawić trochę, do posypania gotowej zupy). 3. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. 4. Podajemy na talerzu, posypane resztą parmezanu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 25g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 92g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Groszek zielony | 30g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 160g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 32g |
![]() |
|
Majeranek suszony | 1g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 40g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 50g |
![]() |
|
Pomidory | 330g |
![]() |
|
Por | 55g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 90g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 90g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Schab pieczony | 30g |
![]() |
|
Ser parmezan | 16g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 30g |
![]() |
|
Sok z buraków | 100g |
![]() |
|
Szparagi | 120g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |