Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)
Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Amarantus ekspandowany | 6g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
| Brzoskwinia | 170g |
1,19 zł
(3,49 zł) |
|
| Cebula | 300g |
0,71 zł
(1,89 zł) |
|
| Cukier | 5g |
0,01 zł
(2,99 zł) |
|
| Drożdże (piekarskie świeże) | 20g |
0,30 zł
(1,49 zł) |
|
| Jabłko | 450g |
1,96 zł
(3,49 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 445g |
3,11 zł
(6,99 zł) |
|
| Krążki ryżowe | 40g |
0,98 zł
(2,69 zł) |
|
| Majonez lekki (light) | 80g |
1,62 zł
(8,49 zł) |
|
| Malina | 60g |
1,20 zł
(9,99 zł) |
|
| Masło | 15g |
0,37 zł
(4,99 zł) |
|
| Miód pszczeli | 48g |
1,80 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 230ml |
0,80 zł
(3,49 zł) |
|
| Mleko migdałowe | 240g |
2,52 zł
(10,49 zł) |
|
| Mąka pszenna typ 500 | 400g |
1,20 zł
(2,99 zł) |
|
| Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 70g |
0,49 zł
(6,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 600g |
5,99 zł
(9,98 zł) |
|
| Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
2,24 zł
(7,99 zł) |
|
| Sól biała | 5g |
0,03 zł
(1,99 zł) |
|
| Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |